Trader Forex Malaysia
Trader Forex Malaysia Logo

YOU ARE WHAT YOU TRADE.

370

Assalamualaikum.

Dalam bidang trading forex ni tidak ada siapa yang betul dan tidak ada siapa yang salah. Yang ada hanyalah profit dan loss.

Cara dan gaya kita trade, itulah diri kita. Tak perlu nak samakan dengan trader lain kerana setiap trader itu unik ada cara mereka masing-masing.

1. Nak single entry ke, nak layer pukat rimau ke atau nak martingale ke, tiada siapa boleh larang.

2. Nak trade refer fundie ke, nak fully teknikal ke atau nak combine kedua-duanya sekali pun takde salahnya.

3. Nak letak stoploss ke atau taknak letak stoploss ke, takde masalah.

Pastikan kita tahu apa yang kita buat dan tahu apa implikasinya. Kalau hit stoploss, kita tahu macam mana nak cover loss itu semula. Kalau account MC sekalipun, kita tahu macam mana nak repair semula, samada nak top up guna reserve capital atau sebagainya.

Apa yang paling penting, kita trade ni tidak terikat dengan rules orang lain. Even kita follow our own rules sekali pun, pastikan ianya tidak sampai membuatkan diri kita stress . . . Be flexible.

Kredit to FB Abdullah Fakhri

====================================================================

TFM www.traderforexmalaysia.com, peneraju portal untuk Trader Forex Malaysia,

Subsidiary NajmuldinExchanger ; Trusted Local Exchanger, pelbagai broker forex Malaysia & Brunei.

Kami menjalankan urusan Jual Beli Neteller, Fasapay dan pelbagai local depo broker dengan mudah pantas dan cekap.

Sila lihat senarai perkhidmatan yang kami tawarkan di sini.

#analisa #tips #panduan #fx #Neteller #Fasapay #LDFBS #LDINSTAFOREX #LDJUSTFOREX #LDFXTM #LDFULLERTON #LDFOG #LDBCR

Anda boleh hubungi ADMIN saya melalui salah satu dari saluran berikut:

          

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.