Trader Forex Malaysia
Trader Forex Malaysia Logo

TIPS KONSISTEN DALAM TRADING

1,711

Akaun di bawah adalah salah satu akaun ‘geli-geli’ yang aku grow untuk personal performance.. 
.
broker justforex..akaun type ECN..

>>TRUSTED LOCAL DEPO JUSTFOREX MALAYSIA & BRUNEI<<
.
modal permulaan tak sampai pun 500usd.. jadi berapa..? tunggu next post aku share. yang pasti modal permulaan ‘student’ pun boleh start buat… alaaa beli henfon 2 3 ribu mahal2 pakai setahun dua pastu rosak kena campak tong sampah gak kan kan.. hehehe buat masa sekarang bukan modal yg aku nak cite..

 

>>DAPATKAN BONUS 100% SUPPORT MARGIN DARI BROKER FOREX<<

.
aku start trade akaun ni awal bln 4 dan now nak masuk bulan 7.. memang jarang sangat entry utk akaun ni..
.
Cara trading yang aku amalkan memang simple, trade naked chart, entry bila ada setup sahaja.. dan yang paling penting ‘single entry’ tak ade nak layer2 full marjin bagai ala2 kalah Warren Buffett.
.
Stop lost minimum di bawah 20 pip dan minimum target profit 2x dari stop lost..
.
Target profit minimum 5% sebulan. ni minimum la…sebulan yer bukan setahun.. actually 5% ni pun dah cukup lumanyan kalau nak bandingkan bank-bank atau a es bi ( heheh ) bagi setahun… walhal dorang pun akan tekejut kalau korang boleh buat macam ni..kehkehkeh… 

.

Now apa yang aku nak bagitau dalam trading ni, kita kena trade secara ‘sihat’. Sebab bidang ni salah satu cabang bisnes yang kau kena control sorang2 untung dan rugi bisnes kau.
.
Tak kisah modal kau besar atau kecil, trade lah secara ‘sihat’
.
Ramai aku tengok sekarang trader2 baru trade macam nak terus kaya dari bill gates.. padahal modal baru 100usd 😅..
Entry layer berlapis macam kek lapis tak usah cakap lah… tu belum masuk lot besar macam kapal..ahaha


>>JUALBELI NETELLER & FASAPAY: MALAYSIA DAN BRUNEI<<


Pastu boleh pulak cakap, ah kalau loss pun loss lah esok aku depo lagi.. seolah2 kau buat bisnes trading tu macam ‘judi’ pulak..macam mana nak ada keberkatan kat situ..
.
dalam size lot aku selalu suggest pada rakan2 yang baru nak trade.. biasanya kalau modal 100 usd kau pakai lah 0.01.. bila dah grow 200usd baru kau tukar 0.02.. begitu lah seterusnya bila dah grow 1000usd maka pakai lah 0.10 lot… aku dah try dan tak pernah MC.. malah hati kau akan di latih supaya sabar dalam memajukan bisnes… 
.
bila money management (MM) dah betul.. in sha allah akaun tak akan burn atau Margin Call ( MC ). kau trade pun rilek dan santai.. kena Stop Loss pun tak menggelabah.
.
Tadi aku ada cakap aku jarang entry akaun ni.. nak tau kenapa..?? sebabnya dalam trading ni kau x perlu pun trade 24 jam.. asal buka mt4 mesti nak entry.. NO..!!! benda tu akan ganggu emotional dan fikiran kau untuk trade lagi lagi dan lagi.. last kau over konfiden dan everything akan cepat end…
.
apa yang kau perlu buat adalah trade santai2, cari setup dan entry bila perlu sahaja.. dah capai target, kau boleh buat banyak kerja lain dan bisnes sampingan lain atau career kau yang lain..
.
Ramai orang nak konsisten dalam trade ni even dalam any bisnes sekalipun.. Tapi tak ramai yang cuba follow flow yang betul.. masing nak cepat KAYA..

>> FULLERTON MARKETS; DEPO AKAUN ECN DAN DAPATKAN BONUS 30% SUPPORT MARGIN<<
.
Ia bukan sebab TEKNIK atau SALAH TEKNIK… Tetapi dari segi kawalan bisnes kau sendiri..
.
ramai orang jadikan bisnes trade ni sebagai #pendapatan tambahan, even student pun boleh jadikan sebagai duit poket nak belajar..memang BEST..!!!!
.
Sampai bila nak harap PTPTN dan duit parent ja…hehehe lepas abis belajar nak kena bayar hutang lagi..kuikuikui
.
Sekarang benda yang paling utama kalau nak start trade dah tentu ILMU.. cari ILMU dan mentor yang betul… kemudian kau start belajar dan practice ilmu yang di sampikan.. Trade dah tentu bisnes yang long term.. Kau kena ‘SABAR” practice..
.

Dekat page ni aku ada share serba sedikit basic trading yang bleh kau study👇👇👇

https://www.facebook.com/shadowentryshadowkiller/posts/866725366809753?__tn__=K-R
.
Trust the process. Semua orang ada learning curve berbeza. Jangan banding diri dengan orang lain.

In sha allah sampai masa lain hari aku sambung lagi post ni berapa kali aku win entry dan loss untuk akaun ni..

========================================================================

NajmuldinExchanger; Trusted Local Exchanger, pelbagai broker forex Malaysia & Brunei.

Kami menjalankan urusan Jual Beli Neteller, Fasapay dan pelbagai local depo broker dengan mudah pantas dan cekap.

Sila lihat senarai perkhidmatan yang kami tawarkan di sini.

#analisa #tips #panduan #fx #Neteller #Fasapay #LDFBS #LDINSTAFOREX #LDJUSTFOREX #LDFXTM #LDFULLERTON #LDFOG #LDBCR

Anda boleh hubungi ADMIN saya melalui salah satu dari saluran berikut:

          

 

Credit : Safwan Omar

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.